Care sunt riscurile atunci cand circuli cu un ITP expirat?
De ce este important ca soferii sa se prezinte la timp intr-o statie ITP din Rahova? La o statie de ITP se va stabili daca masina se afla in starea tehnica necesara pentru a garanta siguranta soferului, a pasagerilor si a mediului inconjurator. In urma verificarii, soferul primeste un document care atesta faptul ca masina are drept de functionare pe drumuri publice. Daca inspectia tehnica periodica lipseste cu desavarsire, amenzile sunt mari.
Soferii se pot indrepta catre statia ITP din Rahova pentru a scapa de riscul amenzilor!
In zona Rahova, Bucuresti poti o statie ITP de autoturisme GPL/ GNC, SUV 4×4, autoutilitare mai mari sau mai mici, precum si de motociclete.
Betaitp.ro recomanda soferilor de autoturisme mici, folosite pentru uz personal sau comercial, sa se prezinte pentru o verificare la 1-2 ani, in functie de vechime. Cat despre masinile folosite pentru scoala de soferi sau pentru transport persoane (taximetrie), verificarea ar trebui efectuata din 6 in 6 luni. Astfel ca, perioada de valabilitate a ITP-ului variaza in functie de scopul utilizarii masinii, precum si de vechimea acesteia.
Masinile care inregistreaza o vechime mai mare de 12 ani trebuie verificate in statia ITP in fiecare an. Cat despre cele noi, au un termen de trei ani de la data cumpararii, pana cand se vor prezenta pentru prima verificare. In continuare, ITP-ul este facut din doi in doi ani.
Amenzi mai mari decat valoarea masinii!
Este posibil ca amenda sa aiba o valoare mai mare chiar decat cea a masinii! In Romania, amenda poate insuma 5.800 RON. Din momentul eliberarii amenzii, autoritatile interzic circularea cu masina prin retinerea certificatului si a placutelor de inmatriculare.
ITP din Rahova | Statie ITP de autoturisme GPL | BetaITP.ro
Printre principalele probleme care nu au permis ca masinile sa treaca de ITP se numara emisiile poluante, defectiunile la jante, anvelope, suspensii, semnalizare, sistemul de iluminare, frane sau directie.
Acte necesare pentru ITP:
-
carte de identitate sofer;
-
talon si carte masina.
Cine poate duce masina la ITP?
Nu este obligatoriu ca cel ce duce masina la ITP sa fie chiar proprietarul. Daca inspectorii primesc toate documentele necesare, proprietarul este liber sa desemneze orice alta persoana pentru a transporta vehiculul.