Spalarea hainelor bebelusului – recomandari, superstitii, necesitatea unui detergent special
O data cu aparitia nou-nascutului in familie, apar si grijile, necesitatea de a cumpara obiecte sau produse speciale destinate ingrijirii acestuia. Hainele bebelusului necesita o atentie speciala, mai ales in primul an de viata cand pielea este foarte fina si se poate irita la orice substanta. De aceea, spalatul corect al hainelor bebelusului este un subiect de interes pentru mamici.
In primul rand, este recomandat ca hainele bebelusilor sa fie spalate separat de hainele parintilor sau ale fratilor si surorilor mai mari.
Acestea trebuie sa fie spalate cu un detergent special si pe piata exista atat de multe oferte in acest sens, atat in magazinele de specialitate cat si in farmacii. Mamicile sa investeasca intr-un detergent hipoalergenic care nu are mult parfum in compozitie dar curata in profunzime.
Pentru ca bebelusii dupa o anumita varsta sunt diversificati, oricat de buna ar fi bavetica folosita, hainele sunt patate cu sucuri, piureuri sau supe. De aceea este bine ca detergentul ales sa scoata si petele de pe hainute, iar programul de la masina de spalat sa fie setat la o temperatura cat mai mare. Si petele de lapte, saliva, fecale sau pipi trebuie sa fie scoase de pe hainute de aceea atunci cand sunt relativ proaspete aceste pete, trebuie sterse cu un servetel umed.
Bebelusii de obicet lasa in urma lor un munte de haine murdare in cel mai scurt timp. De aceea acestea trebuie sortate in functie de culori pentru ca parintii sa nu se trezeasca cu neplacuta surpriza ca toate body-urile albe imaculate sa aiba o tenta de roz sau de albastru. De asemenea, hainele trebuie spalate in mod corect, asa cum este scris pe instructiuni le de spalare. Unele articole vestimentare pentru bebelusi nu sunt potrivite pentru masina de spalat. Hainele din lana sau matase trebuie spalate la mana.