Arta minimalismului in ceea ce priveste imbracamintea
Daca doresti sa aveti o garderoba durabila, exista o mare probabilitate de a va confrunta cu situatia in care trebuie sa renuntati la lucrurile nefolositoare. Procesul ar putea fi numit minimalism si reprezinta miscarea ce urmareste simplificarea vietii oamenilor prin distrugerea atasamentului lor fata diverse obiecte nefolositoare, dar si prin oferirea unei viziuni alternative asupra calitatii si nu a cantitatii.
In limba engleza exista un cuvant care denumeste foarte bine toata esenta minimalismului. Acesta este „declutter”si inseamna, practic, a scapa de lucrurile inutile. Cu toate acestea, daca achizitionati haine rapid, fara sa planificati cum anume le puteti combina astfel incat sa fiti in tendinte, este posibil sa va mentinri in continuare obiceiurile nesanatoase de consum. Este important sa eliminati in timp tot ce nu folositi din garderoba si nu numai.
Pe masura ce lucrati la procesul de decluttering, nu conteaza ca este vorba de o saptamana sau un an, asigurati-va ca ati examinat cu atentie atasamentul pentru haine. In acest fel nu veti continua sa acumulati si sa tot acumulati un dulap plin de haine de care nu aveti deloc nevoie.
In acest proces, pentru a actiona in mod durabil, este important sa incercati sa gasiti noi stapani pentru hainele de care vreti sa scapati. Fie ca le donezi altor membrii ai familiei, prietenilor sau le duci la un second hand, este foarte important sa nu le aruncati pentru ca acesta nu este un comportament ecologic. Asta nu inseamna ca dulapul trebuie sa fie gol, mai ales daca acest stil nu se potriveste personalitatii dumneavoastra. Un dulap durabil este unul ce contine imbracaminte de buna calitate, din tesaturi durabile, care sunt purtate in mod regulat, beneficiaza de o utilizare corespunzatoare recomandarilor producatorului si apoi sunt eliminate intr-un mod durabil.
Un singur cuvant ca si decluttering ar putea fi tradus prin trei cuvinte in limba romana: sortare, organizare, eliminare. Asadar, pentru a ajunge la o viata in care nu avem nici prea multe haine si obiecte care ne incruca, dar nici nu ducem lipsa de ceva anume, este necesara sortarea, evaluarea necesitarilor, reorganizarea obiectelor ramase si eliminarea sau donarea lucrurilor nefolositoare pentru noi, dar utile altora! Nu e greu, e doar un microb de care trebuie sa va indragostiti!