Cum sa pregatesti copiii pentru o mutare in casa noua
Decizia este luata! Ati gasit casa visurilor si urmeaza o mutare cat de curand. Acum vine cea mai dificila parte, de a planifica mutarea si de a le spune copiilor despre acest lucru. Indiferent daca va mutati dintr-o localitate in alta sau chiar in aceeasi localitate, dar in alt cartier, copiii nu prea sunt incantati de asemenea eveniment. De fapt, ei rareori savureaza o asemenea schimbare capitala. Din fericire, exista cativa pasi pe care ii puteti parcurge pentru a usura tranzitia. Atitudinea parintilor va influenta sentimentele si comportamentele lor.
Convocati o intalnire de familie, comandati o pizza si adunati-i pe toti in jurul mesei, loc in care sa purtati diverse conversatii, sa va apropiati unii de altii. Daca puteti aduce in discutii acest lucru, spuneti-le copiilor cat de mult v-ar incanta o noua casa si descrieti cum anume vedeti mutarea intr-un loc nou. Incurajati-i sa isi spuna parerea despre acelasi subiect si lasati-le impresia ca totul depinde de ei si dorintele lor.
Daca este posibil si aveti copii mai mari, ii puteti implica in procesul de cautare a unei noi locuinte.
Dati-le un buget in care sa se incadreze si veti fi uimit de cate idei si optiuni vor descoperi in mediul online, dar si in ziare. Lasati-i sa stie ca veti lua in considerare parerile lor atunci cand va trebui sa luati decizia finala. Faceti din momentul deciziei o sarbatoare!
Dati-le voie sa pastreze amintiri din actuala locuinta. Rugati-i sa faca un tur al casei si sa aleaga cateva obiecte din fiecare camera pe care le-ar dori prezente si in viitoarea locuinta. Cu cat aleg mai multe obiecte, cu atat mai bine. Veti reusi sa creati un loc in care sa se simta confortabil, lucru care va face adaptarea mult mai usoara.
Un aspect foarte important din procesul de mutare este sa nu creati niste asteptari desarte cu privire la noua locatie. Oferiti informatii reale si oneste, daca doriti sa puneti toate aspectele intr-o lumina pozitiva, este posibil ca dezamgirea lor sa apara imediat ce descopera contrariul. Incurajati-i sa-si faca propriile pareri despre viitoarea casa prin vizite la acea locatie si interactiunea cu vecinii.
La urma urmei schimbarea asta chiar s-ar putea sa fie benefica tuturor si sa aduca noi planuri si noi vise de realizat!