Cum se foloseste corect espressorul pentru a nu se defecta?
Adesea dupa 6-12 luni de utilizare a espressorului, oamenii apeleaza la centre de service, pentru repararea aparatului de cafea. Aparatele de cafea se pot strica destul de repede, dar nu din vina producatorilor sau furnizorilor de produse.
De obicei, utilizatorii sunt de vina. La urma urmei, ei nu stiu despre regulile de baza pentru operarea echipamentelor si uita constant de necesitatea de a avea grija de dispozitivele achizitionate. Prin urmare, fara a face eforturi prohibitive si cheltuieli excesive ce trebuie facut?
Defectiuni ale mecanismului de preparare
Acesta este cel mai important element de design. El este responsabil pentru pregatirea cafelei si, prin urmare, trebuie acordata o atentie maxima functionalitatii acestui bloc. Ingrijirea mecanismului nu este dificila, dar necesita rabdare. In mod ideal, unitatea ar trebui curatata zilnic, desi apa curenta este suficienta pentru a-si mentine starea. De asemenea, in fiecare luna trebuie curatat aparatul de cafea folosind tablete speciale concepute pentru a indeparta uleiurile si grasimile reziduale. Se pot cumpara de la orice magazin specializat. Pretul este simbolic.
Lubrifierea periodica a mecanismului este necesara pentru a evita reparatiile aparatului de cafea. Este suficient sa se cumpere un lubrifiant special si sa fie aplicat la fiecare 3-4 saptamani. Un astfel de pas va ajuta la asigurarea unei performante excelente a dispozitivului si va permite mentinerea etanseitatii de baza la imbinarile elementelor sale.
Curatarea elementului de incalzire?
Daca se doreste o cafea aromata delicioasa timp de cel putin cativa ani, atunci ar trebui sa se acorde o atentie deosebita curatarii boilerului. Acest element este responsabil pentru incalzirea apei si, prin urmare, se va forma in mod regulat calcar pe pereti. Daca nu se elimina, gustul cafelei va fi rau iar calitatea incalzirii va scadea in timp.
O notificare despre necesitatea efectuarii acestei proceduri este afisata pe panou sub forma unei pictograme corespunzatoare.
Cel mai simplu mod de a indeparta calcarul este o solutie speciala care contine acid citric. Selectia solutiei se efectueaza individual pentru fiecare model de aparat de cafea. Cele mai bune optiuni pot fi clarificate la centrul de vanzare sau service al acestor aparate de uz casnic. Daca aceste reguli nu sunt respectate, durata de viata a aparatului de cafea va fi redusa semnificativ.