Proprietatile chimice ale metalelor
Trebuie stiut ca atunci cand metalul este ars in prezenta oxigenului, aceste impumuta molecule de oxigen si se formeaza oxizi metalici sau oxidul de metal, care este metalul de baza din natura.
Metale diferite reactioneaza diferit in combinatie cu apa. Sodiul, spre exemplu, reactioneaza mai activ si se formeaza hidroxid de sodiu si hidrogen. Magneziul, in schimb, reactioneaza mai rapid. Zincul si fierul reactioneaza foarte usor si la aburi. Iar cuprul, aurul si argintul sunt foarte rezistente si nu reactioneaza cu apa sub nici o forma.
Metalele difera si in reactivitatea lor cu diversi acizi. Cele mai multe metale reactioneaza cu acizii pentru a produce saruri si hidrogen. Majoritatea metalelor, insa, intra in coroziune atunci cand sunt expuse la atmosfera. Spre exemplu, fierul devine ruginit daca nu este protejat de un strat de vopsea sau lac. Titanul, in schimb, este foarte rezistent la coroziune. Toate metalele, cu exceptia mercurului, exista sub forma solida la temperatura normala a camerei si, prin urmare, tind sa isi pastreze forma. Fierul are proprietatea de a putea fi topit si de aceea este folosit in constructii, dar si pentru ca are rezistenta foarte mare, tinand la tractiunile cu greutati foarte mari.
Daca te intereseaza sa confectionezi gratare, garduri, plase metalice, ar trebui sa apelezi la cei mai profesionisti din domeniul de confectii metalice Oradea, Dovexim, ce produc printre altele si gratare metalice zincate. Intra pe dovexim.ro pentru a citi mai multe detalii despre produsele metalice pe care le poti executa la comanda!
Related Posts
- Pahare de sticlă: cum să alegi setul perfect pentru casa ta
- Ce sunt si cum functioneaza copertinele retractabile?
- Aveti nevoie de usi, porti sau rulouri exterioare in zona Moldovei? Apelati la compania Denka Doors!
- Cel mai apreciat ansamblu rezidential al capitalei va asteapta cu oferte de nerefuzat la apartamente de lux!
- Transformați-vă grădina cu o gradină japoneză cu piatră naturală