Menu

Proprietatile mierii si avantajele sale principale

Pentru a face exfoliant de casa, adaugati la doua linguri de miere o jumatate de ceasca de zahar brun si o lingura de ulei de masline. Amintiti-va ca mierea este foarte lipicioasa. Cu toate acestea, asigurati-va ca nu adaugati apa la miere sau la acest amestec: aceasta ar putea accelera cresterea bacteriilor.

Consolideaza sistemul imunitar

Intr-un studiu publicat in Jurnalul Stiintei alimentatiei si Agriculturii, mierea a impiedicat cresterea tumorilor la soareci. Antioxidantii din acest super-aliment ar putea, de asemenea, sa va ajute sistemul imunitar sa lupte mai bine cu racelile si gripa. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii stiintifice pentru a intelege mai bine mecanismele si efectele mierei, care ajuta la prevenirea cancerului si la intarirea sistemului imunitar la om.

Efectele bune pentru lupta impotriva mahmurelii

Consumul de miere in timp ce consumati alcool ar putea ajuta la contracararea efectelor daunatoare ale bauturilor alcoolice prin accelerarea eliminarii sale in sange. Cel putin asta este ceea ce sugereaza un studiu la scara mica asupra unui grup de 50 de tineri cu varste intre 15 si 30 de ani. La acei participanti care consumau bauturi moderate in stare de sanatate aparent buna, consumul simultan de miere si alcool a favorizat rata de eliminare a alcoolului din sange de la 28,6% la 32,4%. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a intelege mai bine si pentru a confirma diversele efecte ale mieroi asupra alcoolului din sange in timp. Amintiti-va, de asemenea, ca alcoolul trebuie consumat cu moderatie si intr-un mod rezonabil.

Ca si alte alimente care contin carbohidrati, cum ar fi sucul, bauturile racoritoare, bomboanele si alte alimente bogate in zahar, mierea poate provoca degradarea dintilor. In plus, mierea poate sa favorizeze eroziunea smaltului, crescand riscul cariilor dentare si sensibilitatii dintilor. In acest sens, este esential sa aveti o buna igiena dentara, daca mancati miere sau nu.

Mierea si substantele sale nutritive

Mierea furnizeaza antioxidanti, vitamina E si vitamina C. Mierea mai inchisa se spune ca este mai bogata in antioxidanti decat mierea mai deschisa, potrivit site-ului WebMD. Daca trebuie sa va limitati consumul zilnic de zahar si sa consumati miere in cantitati rezonabile.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.