Menu

Siropul de porumb este mai nociv decat zaharul?

Siropul de porumb este un indulcitor pe care producatorii il fabrica din amidon de porumb. Ca si in cazul altor zaharuri, poate provoca cariile dentare, obezitatea si sindromul metabolic atunci cand o persoana il consuma in cantitati mari.

Expertii in sanatate continua sa dezbata daca siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza este sau nu mai rau decat alte zaharuri. Multi sustinatori ai sanatatii naturale si organice sustin ca acesta este mai periculos decat alte zaharuri.

Ce este siropul de porumb?

Siropul de porumb este un derivat foarte dulce de amidon de porumb. Amidonul este format din glucoza, care este un zahar. Spargerea amidonului de porumb in molecule individuale de glucoza formeaza siropul de porumb.

Pentru a-l crea, producatorii adauga enzime in siropul de porumb care transforma o parte din glucoza in fructoza. Fructoza este tipul de zahar prezent in fructe si este foarte dulce. Cantitatea de fructoza din siropul de porumb variaza, dar cele mai comune soiuri contin fie 42%, fie 55%.

Deoarece siropul de porumb nu este singurul zahar care poate provoca probleme de sanatate, este important ca pe lista de ingrediente a unui produs sa se caute si alte zaharuri. Zaharul poarta cel putin 61 de nume pe etichetele nutritionale, inclusiv:

  • zaharoza;
  • malt de orz;
  • dextroza;
  • sirop de orez;
  • maltoza.

Dezbaterea privind riscurile consumului siropului de porumb continua. Ca si in cazul altor zaharuri, nu este necesar sa se includa intr-o dieta sanatoasa. De fapt, includerea acestuia poate creste riscul aparitiei a numeroase probleme de sanatate.

Limitarea consumului poate ajuta o persoana sa-si reduca aportul de zahar, sprijinindu-i sansele de slabire sau obiectivele de sanatate.

Persoanele care doresc sa-si limiteze aportul de sirop de porumb se pot simti frustrate de abundenta alimentelor care-l contin. Persoanele care nu-l pot elimina din dieta pot insa obtine beneficii pentru sanatate prin reducerea consumului.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.