Tu ce tara iti doresti sa vizitezi datorita bucatariei?
Un aspect interesant despre tarile pe care turistii aleg sa le viziteze este cum fiecare a reusit sa-si creeze propria bucatarie, cu preparate pe care oricine le va recunoaste intr-o clipita. Nu e nevoie de mai mult de o secunda pentru ca o persoana sa faca diferenta intre bucataria greceasca si cea italieneasca, sau intre o bucatarie asiatica si una europeana.
-
Tacos – mexicana
Mancarea mexicana seamana cu bucataria indiana in multe feluri, datorita unor elemente precum orezul picant, tortilla, carnea si legumele. Cel mai popular fel de mancare mexicana este tacos, ce poate fi cel mai bine descris ca o tortilla umpluta cu carne, branza si salata ca ingredient secret. Invelisul poate sa fie moale sau tare, in functie de modul in care a fost gatit.
-
Pizza – italiana
Combinatia de sos, branza si paine este una pe care toata lumea o cunoaste. Aceasta delicatesa italiana a depasit granitele Italiei si a traversat oceanele pentru a deveni unul dintre cele mai indragite feluri de mancare din lume. Desi in prezent exista multe variante de pizza, pizza italiana autentica se bazeaza pe o crusta crocanta, sos picant si branza mozzarella. Acest fel de mancare mai este cunoscut si sub numele de pizza Margherita.
-
Musaca – greceasca
Cunoscuta pentru aroma deosebita, musacaua din bucataria greceasca este unul dintre cele mai populare feluri de mancare ale bucatariei, ceea ce o face un fel de mancare excelent pentru cei care tocmai acum incep sa guste preparatele bucatariei grecesti.
Desi musacaua are multe variante, versiunea greceasca este cea care a ocupat un loc special in inimile gurmanzilor. Seamana foarte mult cu lasagna, dar aromele sunt foarte diferite; este adesea o mancare de carne pe baza de cartofi sau vinete.
-
Sushi – japoneza
In ultimul deceniu, sushi a devenit o adevarata delicatesa in intreaga lumea, multumita publicitatii pe care a primit-o. Pentru cei care nu stiu inca, sushi-ul traditional consta in peste crud si legume invelite in orez inabusit in otet. Acest deliciu rece si savuros are un gust acrisor caracteristic, ceea ce il face sa se deosebeasca de alte mancaruri populare.