Recuperarea unei entorse la nivelul gleznei
Exista situatii in care se intampla lucruri neasteptate, cum ar fi atunci cand incercati o noua miscare in sala de exercitii si, in mod neasteptat, va loviti sau faceti ceva gresit si durerea se instaleaza la nivelul gleznei sau in alte parti ale piciorului. Acest lucru poate face glezna sa se umfle si sa fie dureroasa. O entorsa la glezna este cea mai frecventa vatamare care afecteaza tineri si varstnici, deopotriva. Aceasta se intampla atunci cand ligamentele care sustin glezna depasesc intervalul mediu de miscare, devenind astfel intinse sau rupte.
O atentie sporita asupra gleznei intoarse poate ajuta foarte mult in accelerarea recuperarii si scaderea durerii. Pentru a reusi sa treceti cu bine peste aceasta situatie, este nevoie sa vizitati un medic care va face recomandarile corespunzatoare.
Pasul initial este acela de a verifica semnele de entorsa. Acestea includ durere brusca si ascutita care va face sa va opriti imediat de la miscare, durere specifica situata in locul unde este localizat ligamentul ranit, umflarea si invinetirea locului-problema, incapacitatea de a face anumite miscari ale gleznei.
Daca simptomele sunt vizibile, trebuie sa va asigurati ca glezna vatamata este protejata. Nu incercati sa efectuati miscari indraznete cu glezna dureroasa, ci protejati-o in orice activitate prin strangerea ei cu o fasa elastica. Imobilizarea gleznei suprasolicitate ajuta la inhibarea leziunilor si scaderea cantitatii de umflaturi si inflamatii. Potrivit specialistilor, o glezna vatamata si neprotejata, se va recupera mai greu.
Urmatorul pas este sa urmati protocolul de tratament recomandat de medic, mai ales prin evitarea activitatilor care ar provoca dureri zonei afectate. Puteti folosi carjele pentru a va deplasa, dar cel mai bine ar fi sa permiteti gleznei sa se odihneasca. Prin odihna aceasta elibereaza presiunea si stresul articulatiei lezate, lasand ca umflatura sa dispara. Pentru o recuperare rapida, puteti face o gama simpla de miscari.
Cadru de mers | magazinulortopedic.ro
Pentru recuperarea unei entorse usoare nu veti avea nevoie de un scaun cu rotile sau de un rolator, insa un cadru de mers ar putea fi de folos, mai ales in primele zile dupa incident. Acest dispozitiv poate fi inchiriat din magazinele de profil din zona unde locuiti sau achizitionat accesand www.magazinulortopedic.ro!